Başlangıç > Sosyal Medya > Öpüşmek Diyip geçemeyin İşte Öpüşmenin Faydaları

Öpüşmek Diyip geçemeyin İşte Öpüşmenin Faydaları

1- faydası Strese karşı iyidir. İnsulin ve adrenalin üretiminin artmasıyla, böbreküstü bezlerde adrenalinle birlikte stres hormonu kortisol azalır.

2- yararı Kalp ritmini hızlandırarak, nabzı, normal bir idman temposu sayılan dakikada 110 vuruşa yükseltir.

3- Ciğerleri güçlendirir. Normalde dakikada 20 kez nefes alınırken öpüşme sırasında 60’a kadar çıkılır.

4- Yutkunmaya bire birdir. Öpüşmek yutkunma konusunda nefes tutmak gibi yöntemlerden daha etkilidir.

5- Kırışıkların düşmanıdır. 30 yüz kasını harekete geçirerek, kırışıklıklara iyi gelir.

6- Zayıflatır: 2 dakika öpüşmeyle 15 kalori yakılır.

7- Aşı gibidir. Öpücük, bağışıklık sistemini uyarır ve antikor üretimini artırır. Öpüşmenin ruhu kanatlandırması da, bağışıklık sistemini güçlendiren ilave bir işlevdir.

8- Dişlere iyi gelir: Tükürük salgısı arttığından diş minesi güçlenir. Ayrıca sık öpüşenler ağız sağlıklarına özen gösterir.

ÖPÜŞMEK KALBE İYİ GELİYOR
Uzun ve tutkulu öpüşmek, tansiyonu ve kolesterolü düşürerek, kalp krizi ve felç geçirme riskini azaltıyor. Ayrıca bakteri alışverişi vücudu güçlendiriyor.
KADINLARIN sekse tercih ettiği öpüşmenin, sağlığa birçok faydası var. Alman ve Avusturyalı bilimadamlarına göre; uzun ve tutkulu öpüşmek, tansiyonu ve kolesterolü düşürüyor. Uzmanlar, buna bağlı olarak da öpüşmenin felç ve kalp krizi riskini azalttığını söylüyor. Ayrıca öpüşme yoluyla bulaşan çok miktardaki bakteri antibiyotik etkisi yaparak, enfeksiyonlarla savaşılmasını sağlıyor. Öpüşme sırasında yüzdeki 25 kas hareket ettirilerek cildin kırışması önleniyor. Öte yandan öpüşmenin sağlık için faydaları dışında çiftleri duygusal anlamda yakınlaştırmak gibi faydaları bulunuyor

Kategoriler:Sosyal Medya
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın